Blogs

Plannen kun je leren (en koken ook)
Het kerstdiner een bron van stress? Niet als je het goed aanpakt en op tijd begint met de voorbereidingen. Lees hoe dat bij mij niet altijd goed verliep. En hoe ik het in de loop der jaren beter leerde aanpakken. Onder het motto: ook plannen kun je leren.
Voel jij je ook zo hulpeloos?
Een bron van frustratie, zo wordt een planning soms genoemd. Vooral omdat mensen wel een planning maken en er maar niet aan toe lijken te komen die ook daadwerkelijk uit te voeren. "Het is er niet van gekomen", zeggen ze dan. Alsof ze er zelf helemaal geen invloed op hebben. Tja, dan voel je natuurlijk wel hulpeloos. Maar weet je, het kan ook anders! Lees maar...
Wat is echt de moeite waard?
Terwijl we ons een beetje gek laten maken door alle drukte, is het goed om stil te staan bij wat echt waarde heeft in het leven. Experts vertellen ons heel duidelijk wat dat is. En het antwoord daarop, hoewel je het eigenlijk wel weet, zal je misschien ook wel verrassen.
Verhoog je productiviteit met 500%
Juist als eenpitter is het slim om je 'personeels'-beleid eens onder de loep te nemen en te zorgen voor een productiviteitsboots van minstens 1.000%. In deze blog leg ik je uit hoe je dat doet, na een kleine omweg geplaveid met multitask-problemen en een omgekeerde writersblock.
5 tips om je hoofd leeg te maken
Wat doe je als je hoofd vol zit met allemaal dingen die je nog moet doen en je daardoor van hot naar haar schiet? Hoe krijg je al die plannen en ideeën uit je hoofd? Heel simpel: door ze te verzamelen op je takenlijst. Een Minddump wordt het ook wel genoemd. Ga zitten (staan blijven mag ook) en schrijf gewoon alles op wat je te binnen schiet. Gewoon op een vel papier, in je notitieboek of in je elektronische takenlijst, wat je ook wilt. In deze blog een paar tips die je helpen om je minddump te verbeteren. En je hoofd nog gemakkelijker leeg te maken.
De psychologie van bewaren: het kasboek
Loslaten is een stuk lastiger dan de meeste mensen denken. Dat komt onder andere doordat we onbewust allerlei breintrucjes uithalen waardoor onze beslissingen lang niet zo rationeel zijn als we zouden willen. Wist je bijvoorbeeld dat we onbewust een psychologisch kasboek bijhouden? Wat dat te maken heeft met opruimen, lees je in deze blog.

Ontvang tips en kortingen:

Ook jij kunt Goed georganiseerd zijn!

Wil je aan de slag of wil je weten wat we voor je kunnen doen?
Neem dan contact met ons op.

Goed Georganiseerd
Gamanderweerd 8
6229 TW Maastricht
043-3614432

Volg ons op:

Lid van

© 2007-2017  Goed Georganiseerd professional organizers