Boost je productiviteit met pauzes

Geniet van de kleine dingenDat pauze nemen loont, blijkt uit allerlei wetenschappelijke studies. De productiviteit van mensen gaat omhoog als het aantal gewerkte uren omlaag gaat. Dat terwijl overwerk natuurlijk voor verminderde concentratie en daarmee voor meer fouten in het werk zorgt. Kun jij je dat permitteren?

Bij overwerk daalt je productiviteit dus. Het kost twee uur overwerken om één uur werk gedaan te krijgen. Niet echt efficiënt, toch?

Veel bedrijven zorgen er daarom voor hun medewerkers echt genoeg pauze kunnen nemen. Google is een bekend voorbeeld, waar je even een break kunt nemen en tegelijkertijd je collega’s in kunt maken aan de pingpongtafel. En het levert ze heel wat winst op.

Ook als kleine zelfstandige kun je productiever worden door vaker pauzes te pakken. En daar hoef je geen grote pingpongtafel voor neer te zetten. Doe gewoon net als ik en dans de stress uit je lijf met de radio hard. Of loop naar buiten en verwonder je over alle mooie dingen in het leven, groot en klein.

 

Click Here to Leave a Comment Below