Hoe flow je pauzes ondermijnt

gebruik timemanagement om fluitend te werkenWist je dat de ideale mindset om te werken je pauzegedrag flink kan ondermijnen?

Het gebeurt mij ook regelmatig dan ben ik niet los te weken van mijn werk en sla ik de pauze ongemerkt over. Dan ben ik in een zogenaamde staat van Flow.

Flow is heerlijk, het is die natuurlijke staat waarin je volledig opgaat in wat je doet omdat het leuk is, jij er goed in bent en het een tikje uitdagend is (maar niet teveel).

In Flow werken, kost minder energie dan de klussen waar je een gruwelijke hekel aan hebt. Maar toch hebben je hersenen ook in deze toestand af en toe rust nodig. Anders is het straks gedaan met jouw Flow …

Zorg daarom ervoor dat je ook als je zo heerlijk ontspannen bezig bent, toch op gezette tijden pauze neemt. Bijvoorbeeld m.b.v. van een van de pauzeprogramma’s uit de eerdere blog. Zo hou je je Flow het langste vast.

Lees meer over FLOW

 

Click Here to Leave a Comment Below