Kleine schoonmaak

Ik doe de koelkast open en de stralend schone glazen plankjes schijnen me tegemoet. Oh ja, dat is waar ook: ik heb eindelijk de koelkast schoongemaakt. Nooit gedacht dat ik zó blij zou kunnen worden van een stukje huishoudelijke ijver. Nu snap ik mijn peettante pas. Zij hield ervan om haar huis echt helemaal spic en span te houden. En ik kan je vertellen: wat dat betreft lijk ik helemaal niet op haar!

Daar kijken mijn klanten nog wel eens van op. Die denken dat bij mij alles streeploos schoon is. Maar niets is minder waar. De ramen zijn bijvoorbeeld al jaren niet gedaan (en het boeit me ook niet) en zelfs stofzuigen doe ik echt pas als ik het echt nodig vind. Óf als er iemand op bezoek komt met een huistofmijtallergie.

Voor het overige probeer ik het tot een minimum te beperken en zelfs dat doe ik met de franse slag. Tuurlijk, de plee wordt gepoetst en de afwas gedaan en af en toe heb ik zelfs een dweil in mijn handen. Maar mijn motto is: zo lang er hier niemand ziek wordt, is het goed.

Maar ja, ik moet wel bekennen: ik heb nu wel de neiging om die spetterende koelkast af en toe open te doen. Gewoon om te genieten van hoe schoon ‘ie nu is! Want echt: het tovert een supergrote smile op mijn gezicht.

Dus misschien toch maar werk maken van het goede voornemen om iedere dag gewoon een huishoudelijk klusje te doen. Eén klusje, iedere dag.

Check! Alweer de kleine schoonmaak gedaan! Smile :-D

Click Here to Leave a Comment Below