Blog

Waar wil jij het eerste aan werken? Lees de blogs per onderwerp, gebruik de pijlen om te bladeren (links en rechts).

Meer balans

Iedereen wil iets van je en jij wil graag het beste van jezelf laten zien. Dat maakt het wel eens lastig om een goede balans te houden.

Meer overzicht

Een opgeruimd kantoor of huis geeft een opgeruimd hoofd.
Iedereen weet het, maar niet iedereen doet er iets mee.

Meer tijd

Je hebt van alles te veel, behalve tijd. Dus moet je de juiste keuzes maken en de waan van de dag stoppen. Maar dat kan behoorlijk lastig zijn!

Grip op je tijd krijgen
Uitstelgedrag voorkomen

Meer balans

vrouw met bokshandschoenen

Hoe word je succesvol? 3 tips

Je bent de hele dag lekker in de weer, hebt veel te doen. Maar dan slaat de vermoeidheid toe: de letters dansen voor je ogen. In deze blog 3 tips om te zorgen dat jij je dip weer snel te boven bent.

3 Tips om grip op jezelf te houden

Grip op jezelf houden, is een van de lastigste dingen om te leren. Want juist als je gemotiveerd bent, ren je jezelf nog wel eens voorbij. In deze blog daarom 3 tips om jezelf een halt toe te roepen als het nodig is. En zo een stuk fijner en productiever te…

Wat is echt de moeite waard?

Terwijl we ons een beetje gek laten maken door alle drukte, is het goed om stil te staan bij wat echt waarde heeft in het leven. Experts vertellen ons heel duidelijk wat dat is. En het antwoord daarop, hoewel je het eigenlijk wel weet, zal je misschien ook wel verrassen.
man die pijl omhoog tekent en laat zien dat productiviteit toeneemt

Verhoog je productiviteit met 500%

Inspiratie, goede ideeën, een klus die af moet. Allemaal redenen om lekker door te werken. Maar om je productiviteit echt te boosten, pak je het beter anders aan.
tijd tekort

Waarom zzp-ers geen droog brood verdienen

Daar sta je dan als zzp-er: tegenover een opdrachtgever die de prijs van echte kwaliteit niet kent. Lastig! Maar toch is dat niet de belangrijkste reden waarom zoveel zzp-ers geen droog brood kunnen verdienen. Want weet jij zelf wel hoeveel je kost? Hoeveel tijd jij echt in die klus steekt?…

Hoe je hoge werkdruk overleeft

Hoge werkdruk kan stimuleren maar ook verlammend werken. Juist als je probeert om de race tegen de klok te winnen merk je dat je echt uitgeput bent. Lees wat je dan moet doen.
gebruik timemanagement om fluitend te werken

Hoe flow je pauzes ondermijnt

Wist je dat de ideale mindset om te werken je pauzegedrag flink kan ondermijnen? Het gebeurt mij ook regelmatig dan ben ik niet los te weken van mijn werk en sla ik de pauze ongemerkt over. Dan ben ik in een zogenaamde staat van Flow. Flow is heerlijk, het is die natuurlijke…

Meer overzicht

Mijn favoriete tools

Als expert wordt het me vaak gevraagd: wat kun jij nou adviseren om de boel handiger te organiseren? In dit blog vind je daarom mijn favoriete tools, online en offline, digitaal en op papier.

De ideale werkplek is groen

Voel je je een slaaf als je achter je computer op kantoor zit? Misschien ligt het aan je werkomgeving. Lees hoe je zelf de ideale werkplek creëert.
3 manieren om je productiviteit te vergroten

3 manieren om productiever te zijn

Het lijkt tegenstrijdig, maar wist je dat je productiever kunt worden als je wat meer luiert? Lees deze blog om te ontdekken hoe dat precies zit.
Postbussen

Je mailbox opruimen

Een overvolle mailbox en weinig tijd? Zo ruim je supersnel je mailbox op.

Zo onthoud je (bijna) alles

De beste manier om iets te vergeten, is het in het zicht te laten liggen. En dus is de beste manier om iets te onthouden… juist ja, opruimen! Een blog met uitleg over een controversieel advies.

Kleine schoonmaak

Schoonmaken is niet bepaald mijn hobby, laat mij maar ordenen en structureren. Maar áls ik het doe, word ik er wel heel blij van! Tijd voor een nieuwe aanpak?
maak je hoofd leeg met een monddump

5 tips om je hoofd leeg te maken

Het is de keerzijde van een creatieve geest: je hoofd vol ideeën hebben. Natuurlijk geweldig, maar je kunt er ook vreselijk onrustig van worden. Dit is hoe je zo’n vol hoofd aanpakt en je mooiste ideeën toch veiligstelt.

Een oefening in geduld

Snel, sneller, snelst: heerlijk! Maar oh wee als er even een kleine kink in de kabel komt en we moeten wachten. Wat is er toch gebeurd met ons geduld? Over wat echte (tijd)verspilling is en hoe je het kunt voorkomen.

Meer tijd

Hoe overleef je de komkommertijd?

Je smeekt het hele jaar om een rustige periode zodat je éindelijk de achterstand kunt bijwerken. Maar als het dan eenmaal zo ver is, kom je nergens toe. Lees hoe dat komt (en wat je er tegen kunt doen).

Snel afgeleid? Accepteer het maar.

Je neemt je voor om het anders te doen maar dat lijkt niet echt te lukken. Tot onze grote verbazing. Maar is dat eigenlijk wel zo raar, dat we niet zo maar kunnen veranderen?

Vergeet jij dit ook altijd?

Een agenda vol met afspraken levert vaak veel extra stress op. En niet alleen omdat je met Jan en alleman om de tafel zit. Lees hoe je die stress kunt voorkomen door rekening te houden met dit ene dingetje…
Typemachine in onderdelen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je denkt dat je overal rekening mee hebt gehouden. Maar vlak voor je vergadering, springt de schrik je om het hart. Helemaal vergeten! Lees welke stressfactor jij kunt voorkomen en hoe die je helpt een stuk effectiever te vergaderen.

Zo hou je je wél aan je planning

Je maakt een planning maar je eraan houden: ho maar! En dat is niet voor niets. Maar met deze oefening gaat het je lukken om bij je plan te blijven.
Zo bouw je een nieuwe gewoonte op

Zo bouw je een nieuwe gewoonte op

Goede voornemens kun je het hele jaar door maken. En het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn om een nieuwe gewoonte aan te leren als je het op de juiste manier doet. Lees de 4 tips en download de tool.
Wit busje rijdt op stoffige weg

Voel jij je ook zo hulpeloos?

Het lijkt hopeloos, wat je ook doet, je kunt je niet aan je planning houden. Wat afdwalen je kan leren over persoonlijk leiderschap.
timemanagement heb je zelf in de hand

Tijd heb je niet, tijd maak je

Een druk leven als zelfstandig ondernemer met nog niet eens genoeg tijd om alle zakelijke ballen in de lucht te houden. Zo voelt het af en toe. Toch pakte ik weer een oude hobby op: trompet spelen. Hoe ik dat voor elkaar kreeg? Gewoon, door er tijd voor te maken….

Hoe uitzoomen je helpt om te focussen

Je maakt een planning en wordt dan halverwege de dag weer afgeleid door de waan van de dag. Zoiets zorgt voor frustratie en soms zelfs problemen. Dat overkwam ook Simon. Totdat we een oplossing vonden.
Beter leren plannen werkt ook met kerst

Plannen kun je leren

Een goede planning in elkaar leren steken, dat duurt soms een tijdje. Maar de aanhouder wint, zo ontdekten we in de aanloop naar ons jaarlijks kerstdiner.

Kiezen is beter

Zoals jij in het stemhokje nog staat te twijfelen wie jouw stem verdient, zo hebben heel veel mensen iedere dag weer moeite om te bepalen waar ze hun tijd nu aan zullen besteden. Welke spullen ze weg moeten doen of juist moeten bewaren. In deze blog een aantal tips die…
Betere prioriteiten stellen helpt je tijd besparen

Betere prioriteiten stellen doe je zo

De valkuil voor iedereen die het ongelooflijk druk heeft: je blijft maar doorrennen. Er is 1 ding waar je dan niet aan toekomt en wat je juist wél moet doen om tijd te besparen: betere prioriteiten stellen.

Zonder stress terug van vakantie: 5 tips

Sommige mensen hebben continu stress op het werk. Anderen lijken het hele jaar vakantie te vieren, zelfs als ze keihard aan het werk zijn. Lees hoe jij dat ook voor elkaar krijgt.
Gouden kroon

Slimmer werken op Koninklijke Wijze

Nederland kent ontelbaar veel verschillende banen en werkplekken, elk met hun eigen uitdagingen. Soms is het leuk om eens na te denken hoe andere mensen dat allemaal aanpakken. Zoals Koning Willem-Alexander. Zou hij ook tijd te kort komen?

Meld je aan voor het Emagazine

Wil je niets missen, meteen de nieuwe blogs lezen en tips, trucs en kortingen ontvangen? Meld je dan aan.