Home > Rust in je hoofd > Slimmer Werken > Slimmer online werken – Stephan ten Kate

Slimmer online werken – Stephan ten Kate

Binnen een uur alles weten om slimmer te kunnen werken. Dat belooft het boek ‘Slimmer online werken in 60 minuten‘ van Stephan ten Kate.


En het klopt, het duurt ongeveer een uurtje om het boek van voor tot achter te lezen. Mits je niet aan de slag gaat met de vele tips die hij geeft in het boek, want dat allemaal uitzoeken kost aanzienlijk meer tijd!

Informatiestress

Ten Kate slaat de spijker in het eerste hoofdstuk meteen op zijn kop: met al die slimme tools kun je weliswaar productiever worden, maar ligt de informatiestress op de loer! Daarom geeft hij in de eerste hoofdstukken prima tips die je helpen om slimmer informatie te verwerken. De beknopte (maar prima) beschrijving van de Getting things Done-methode van David Allen levert een goede basis en wordt aangevuld met goede tips voor het handig beheren van takenlijsten, agenda’s en de mailbox.

Vanaf hoofdstuk 5 wordt het grote ‘minpunt’ van dit kleine boekje zichtbaar: ondanks het kleine formaat herbergt het een schat aan informatie! Dus duizelt het me na lezing van alle handige apps en tools en slaat juist de informatie-overload toe die Ten Kate zo goed probeert tegen te gaan. Het is een beetje jammer, maar geen echt probleem. De slimme lezer gaat gewoon de uitdaging aan die Ten Kate in zijn inleiding stelt: kies 5 tips en tools die jou het meeste helpen bij je werk en probeer ze uit. Je zult er inderdaad veel plezier van hebben.

Tijd om uit te proberen

Een extra tip van mijn kant: reserveer niet alleen dat uurtje om het boek te lezen, maar plan daarnaast tijd in om die tips en tools uit te proberen. Beperk die tijd overigens, want voor je het weet ben je meer dan een uur verder, zeker als je de online apps gaat ontdekken! Het is niet voor niets dat ik pas zo laat met een recensie van het boek kom!

Mijn persoonlijke TOP-3:

  • De mindsweep (pag. 30): mooie nieuwe tip om je hoofd eens helemaal leeg te maken.
  • RescueTIme: zodat ik eindelijk eens echt kan meten waar mijn tijd in gaat zitten
  • Ctrl-jezelf (pag. 51): ik pas het al heel lang toe en kan het van harte aanbevelen

Gerelateerde artikelen:

1 gedachte over “Slimmer online werken – Stephan ten Kate”

  1. Dank voor je leuke recensie van mijn boek Patricia!

    Ik begrijp het ‘minpunt’ en vertel er ook meestal bij aan mensen dat het na de 60 minuten pas écht begint: maar dat is een kleine investering die je er op korte termijn al uit hebt denk ik zo!

    Nogmaals dank, leuk om je enthousiasme en persoonlijke top 3 te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.