Home > Werkplekcoaching – voor efficiënter werken

Werkplekcoaching – voor efficiënter werken

Een opgeruimd bureau, een opgeruimd hoofd. Iedereen heeft wel eens het weldadige effect van deze oude volkswijsheid ervaren. En het is waar: of het nu gaat om je bureau, je computer of de mailbox, een opgeruimde werkplek zorgt absoluut voor meer overzicht en daarmee rust in je hoofd. Vind je het lastig om je werkomgeving op te ruimen? Kies dan voor werkplekcoaching.

Werkwijze

Zakenman met laptop

Tijdens de werkplekcoaching schuif ik aan bij jou aan het bureau om te kijken naar je werkwijzen. Ik kijk wat je al goed doet, waar je het nog kunt verbeteren en geef je concrete tips hoe je dat dan het beste kunt doen. Als het nodig is, ruimen we samen je archieven of je mailbox op en richten we je werkomgeving overzichtelijker in. Zo leer je niet alleen efficiënter (en dus sneller) te werken maar ook effectiever te zijn. Dat komt doordat je betere beslissingen kunt nemen simpelweg omdat je alle informatie op het juiste moment onder handbereik hebt.

Is werkplekcoaching iets voor jou?

Werkplekcoaching is iets voor jou als een of meer van onderstaande situaties op jou van toepassing is:

  • Het lukt je niet meer om dagelijks al je e-mails te lezen.
  • Je laat mailtjes in je mailbox staan als geheugensteuntje omdat je er later nog iets mee moet doen.
  • Je noteert je acties op verschillende takenlijsten, digitaal en/of op papier, maar mist toch regelmatig deadlines.
  • Je wordt onrustig als je denkt aan alle klussen die je nog moet doen.
  • Je bureau ligt bezaaid met documenten, klappers of mappen.
  • Je moet vaak zoeken naar spullen, documenten of e-mails.

Werkplekcoaching is een goede oplossing als je merkt dat het lezen van een boek of het volgen van een training niet genoeg is om je werkwijze structureel te veranderen. Dat kan het geval zijn als je er niet in slaagt de juiste vertaling te maken van een methode naar jouw specifieke situatie. Op die momenten kan de hulp van een echte expert je net dat ene beetje extra bieden waardoor het wel werkt voor jou.

Inslijten nieuwe gewoontes

Het opruimen en anders inrichten van je werkplek is de eerste stap op weg naar een betere werkwijze. De tweede stap is ervoor zorgen dat de nieuwe aanpak ook echt beklijft. Daar is de 1-op-1-coaching eigenlijk onmisbaar bij. Want juist de stok achter de deur zorgt ervoor dat je bij de les blijft en je nieuwe methoden blijft toepassen. En dat zorgt er nou juist voor dat het een gewoonte wordt.

Om te zorgen dat het betaalbaar blijft, kun je de werkplekcoaching combineren met e-mailcoaching.

Ook online

In een echte kantooromgeving vindt de werkplekcoaching meestal 1-op-1 plaats. Maar als het om alleen de digitale werkplek gaat, kun je ook online gecoacht worden. We maken dan gebruik van verschillende tools, waaronder de online training ‘Slimmer Werken doe je zo’.