Home > Meer balans > Veerkracht vergroten > Hoe flow je pauzes ondermijnt

Hoe flow je pauzes ondermijnt

gebruik timemanagement om fluitend te werken

Wist je dat de ideale mindset om te werken je pauzegedrag flink kan ondermijnen?

Het gebeurt mij ook regelmatig dan ben ik niet los te weken van mijn werk en sla ik de pauze ongemerkt over. Dan ben ik in een zogenaamde staat van Flow.

Flow is heerlijk, het is die natuurlijke staat waarin je volledig opgaat in wat je doet omdat het leuk is, jij er goed in bent en het een tikje uitdagend is (maar niet teveel).

In Flow werken, kost minder energie dan de klussen waar je een gruwelijke hekel aan hebt. Maar toch hebben je hersenen ook in deze toestand af en toe rust nodig. Anders is het straks gedaan met jouw Flow …

Zorg daarom ervoor dat je ook als je zo heerlijk ontspannen bezig bent, toch op gezette tijden pauze neemt. Bijvoorbeeld m.b.v. van een van de pauzeprogramma’s uit de eerdere blog. Zo hou je je Flow het langste vast.

Lees meer over FLOW

2 gedachten over “Hoe flow je pauzes ondermijnt”

 1. Als ik in flow ben geeft mijn lichaam of geest ook aan wanneer ik aan een pauze toe ben. Door een pauzeprogramma te gebruiken zou ik denk ik juist iit flow raken. Door pauzes te nemen op het natuurlijke moment blijf ik in die heerlijke flow. Waarbij de klus me overigens niet minder energie kost maar me juist energie oplevert!

  1. Hoi Erwin,

   Tja, daar ben ik wel een beetje jaloers op! Blijkbaar luister ik dan nog niet goed genoeg naar mijn lichaam en geest en geniet ik zo van de flow dat ik de signalen wel eens negeer. Het lijkt me heerlijk om er wél op te kunnen vertrouwen dat ik vanzelf op het juiste moment pauze neem.
   Wat is je geheim?

   Leuke site heb je trouwens, je inspireert inderdaad! 🙂

   groeten,
   Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.