Home > Blog > Meer balans > Veerkracht vergroten

Veerkracht vergroten

Iedere dag voldoende pauze en rust nemen is het slimste dat je kunt doen. Maar wat is dat lastig! Vooral als je het erg druk hebt. Goed Georganiseerd helpt je je veerkracht vergroten met tips, trucs en persoonlijke verhalen.

gebruik timemanagement om fluitend te werken

Hoe flow je pauzes ondermijnt

Wist je dat de ideale mindset om te werken je pauzegedrag flink kan ondermijnen?

Het gebeurt mij ook regelmatig dan ben ik niet los te weken van mijn werk en sla ik de pauze ongemerkt over. Dan ben ik in een zogenaamde staat van Flow.

Flow is heerlijk, het is die natuurlijke staat waarin je volledig opgaat in wat je doet omdat het leuk is, jij er goed in bent en het een tikje uitdagend is (maar niet teveel). In Flow werken, kost minder energie dan de klussen waar je een gruwelijke hekel aan hebt. Maar toch hebben je hersenen ook in deze toestand af en toe rust nodig. Anders is het straks gedaan met jouw Flow …

Hoe flow je pauzes ondermijnt Meer lezen »

Eerste hulp bij pauzeren: anti RSI software

Soms kun je wel wat hulp gebruiken om je aan je pauzes te houden. Dan is het niet makkelijk om bij de les te blijven of je juist los te weken van het beeldscherm.

Gelukkig zijn er tal van apps, programma’s en website die je daarbij kunnen helpen. In deze post een selectie van tips. Het zijn de programma’s en apps die mij het meeste hebben geholpen om productief én op de juiste momenten lui te zijn!

Eerste hulp bij pauzeren: anti RSI software Meer lezen »

Bekijk de wereld door een roze bril

De snelste weg naar succes

Je kent het waarschijnlijk zelf wel: je maakt lange dagen als ondernemer, zeker als je bezig bent een nieuw product te ontwikkelen of nieuwe klanten binnen te halen. En in tijden van economische neergang (en ook nog tijdens een voorzichtig herstel) is het extra hard aanpakken wil je als ondernemer de kop boven water houden.

En je blijft doorgaan, hoe zwaar het soms ook is. Het doel: succes met je bedrijf, zodat je een goed inkomen hebt en voor jezelf en je naasten kunt zorgen. De lange dagen, de stress en het bloed, zweet en tranen neem je voor lief. Gelukkig zijn dat komt later wel, als je eenmaal succesvol bent. Toch?

Mis! Onderzoek toont aan dat het precies andersom werkt:
Eerst gelukkig worden en dan komt het succes vanzelf.

De snelste weg naar succes Meer lezen »